Cxense Display

Blomkålspizza med to slags topping

Sidst jeg lagde en opskrift på en pizzavariant herind, var det på meatza – en pizza med en bund af oksekød.
Denne gang går jeg i helt modsat retning og giver jer opskriften på en pizzabund lavet af blomkål – ja, jeg var også en smule skeptisk, men hold nu op, hvor blev jeg positivt overrasket – det smagte virkelig godt. 🙂

Blomkålspizzabund:
(2 pizzabunde)
– Et blomkål
– 2 æg
– 1 stor håndfuld revet hård ost – jeg rev noget parmesan.
– 1 spsk. oregano
– 2 tsk. urtesalt
– Evt. 1 spsk. fiberhusk – det binder bunden lidt bedre sammen.

1. Skær blomkålen i mindre stykker og giv det en tur i en foodprocessor.
2. Bland alle ingredienserne sammen
3. Fordel massen på to bradepander beklædt med bagepapir – glat massen ud til en pizzabund med en ske.
4. Bag bundene (en af gangen) ved 250 grader varmluft i ca. 15 min – de skal være gyldne.
5. Tag bunden ud af ovnen, men lad ovnen være tændt.
6. Kom det ønskede fyld på pizzabundene og bag derefter igen i ca. 7-10min.

Jeg lavede to slags pizzaer:

1. Blomkålspizzabund med tomatsauce, tun, spinat, portobellosvampe, rødløg, bøffelmozzarella og hjemmelavet pesto (se opskrift på pesto under  “Tilbehør”.

2. Blomkålspizzabund smurt med en blanding af olivenolie og hvidløg og toppet med tynde kartoffelskiver, hvidløgsskiver, portobellosvampe og frisk rosmarin.

Velbekomme. 🙂


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *