Cxense Display

Boller i karry – som i den grad er sundhedsoptimeret

I bliver altså nødt til at love mig at prøve den her udgave af boller i karry. Også eventuelle skeptikere. 😉 – For den er virkelig lækker! 🙂

Det er måske i virkeligheden den sundeste ret, jeg nogensinde har lavet!
Den er proppet med grøntsager. Selv karrysovsen er lavet på grøntsager – en SOVS af grøntsager?!?! – Hvem skulle have troet det?!
I hvert fald ikke Kasper, som på ingen måde gættede det, men guffede i sig, imens han roste retten til skyerne undervejs.

Også “risene” er den helt sunde slags.. Nemlig blomkålsris. Hvis I ikke har prøvet det før, bør I gøre det nu. 🙂

Bollerne lavede jeg af kylling i stedet for svinekød, og dem fik jeg da også lige proppet lidt grønt og lækkert i. 😀

BOLLER I KARRY:
kyllingeboller:
– 500 gram hakket kylling
– 2 æg
– 1 dl havregryn
– 1 revet løg
– 1/2 revet squash
– en håndfuld hakket persille
– 2 tsk. salt
– lidt citronpeber
– 1 spsk. Herbamare urtebouillon (kommes i vandet kyllingebollerne koges i)

1.  Rør kødet sejt med salt.
2. Bland alle ingredienserne (undtaget urtebouillonen) godt sammen.
3. Form farsen til kyllingeboller på størrelse med bordtennisbolde. Brug evt. en ske – det kan være nemmere for nogen. Det er en god idé, at gøre hænderne (og skeen) våde – så er det nemmere at forme dem.
4. Bring ca. 1,5 liter vand tilsat urtebouillonen i kog i en gryde.
5. Kom kyllingebollerne i det kogende vand og kog dem i 10 min.
6. Gem 1 liter af kogevandet (skal bruges til at lave karrysovsen)

Karrysovs:
– 2 gulerødder
– 2 pastinakker
– 2 porrer
– 2 løg
– 1/2 squash
– 2 æbler
– 2 fed hvidløg
– 2-3 spsk. karry
– Smag til med salt og friskkværnet peber (først til aller sidst)
– evt. 200 ml kokosmælk. Kan udelades hvis ikke man ønsker det. (jeg brugte exstra creamy)
– Smagsneutral kokosolie til stegning

1. Riv eller hak alle grøntsagerne og æblerne – saucen skal blendes til sidst, så der er ingen grund til at være for grundig.
2. Svits løgene i smagsneutral kokosolie et par minutter i en tykbundet gryde. Læg løgene lidt til side, kom lidt mere olie i gryden og svits karryen. Tilsæt resten af grøntsagerne og æblet og sauter det hele i ca. 5 minutter.
3. Tilsæt den liter kogevand, du har gemt fra kyllingebollerne,  og lad det koge op og derefter simre i ca. 20 min. til grøntsagerne er møre.
4. Blend det hele grundigt med en stavblender.
5. Tilsæt evt. 200 ml. kokosmælk.
6. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Kom kyllingebollerne i karrysovsen.

Blomkkåls”ris”:
– 1-2 blomkålshoveder
– smag til med salt

1. Skyl blomkålshovedet og skær stilk og blade fra.
2. Riv blomkålen på et rivejern, så det ligner ris eller giv det en tur i en foodprocessor.

Tilberedningsmuligheder:
1. Kom blomkålsrisene i kogende vand et par minutter.
2. Svits blomkålsrisene på en pande ved høj varme i lidt olie indtil den er varmet igennem.
3. Spis blomkålsrisene rå.

Velbekomme. 🙂


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *