Cxense Display

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed er en skøn efterårsret, der minder mig om hyggelige aftener, hvor jeg måtte bestemme, hvad vi skulle have til aftensmad. – Min mor laver en kick-ass brændende kærlighed, men jeg tror ikke, det er verdens sundeste version.

Jeg har fundet på en sundere udgave af den nostalgiske ret, hvor mosen er lavet af sweet potatos og butternut squash.
Ingen brændende kærlighed uden bacon – men køb en god, økologisk én af slagsen.

BRÆNDENDE KÆRLIGHED – ORANGEMOS MED ESTRAGON TOPPET MED SPRØD ØKO BACON, BLØDE LØG OG SYRLIGT ÆBLE:
(4 personer)

ORANGEMOS MED ESTRAGON:
– 1 kg søde kartofler
– 1 butternut squash (ca. et kilo. – Kan erstattes med samme mængde sweet potatos)
– 3 spsk. olivenolie
– evt. en lille håndfuld frisk estragon
– smag til med kryddersalt og friskkværnet peber

SPRØD ØKOBACON MED BLØDE LØG OG SYRLIGT ÆBLE:
– 150 gram øko bacon
– 4 rødløg i tynde
– 1 æble

1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Halver butternut squashen og fjern kernerne med en ske. Skær den yderste skræl af og skær den i store stykker.
3. Skræl de søde kartofler og skær dem over en gang eller to.
4. Kom butternut squash og de søde kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 40 min.
5. Hvis du har købt et helt stykke bacon, skæres det i små tern eller strimler. Steg det på en tør pande ved middelvarme til det er sprødt. Tag det af panden.
6. Skær rødløg i tynde skiver og steg dem bløde i lidt olie på en middelvarme pande.
7. Skær æblet i tynde tern og steg dem med de sidste par minutter. Tilsæt også bacon og baconfedt.
8. Kom det bagte butternut squash og de søde kartofler i en skål og blend det med en stavblender. Tilsæt olivenolie, estragon, kryddersalt og peber og blend igen.

Velbekomme. 🙂


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *