Cxense Display

Verdens bedste chokoladebrownies

Verdens bedste sukkerfri og glutenfri chokoladebrownies

Den her går ud til jer derude, som savlede over billedet af mine chokoladebrownies med peanutbutter-swirl, men som blev slemt skuffede, da I opdagede, der var peanuts i opskriften. 🙂

Er man til smagen af peanuts, er mine chokoladebrownies med peanutbutter-swirl altså et ‘must try’! 🙂 De her to varianter af sunde chokoladebrownies er på hver sin måde verdens bedste brownies. ;D

CHOKOLADEBROWNIES:
– 200 gram kokossukker
– 2 æg
– 80 gram Vivani 92% chokolade sødet med kokossukker
– 100 gram smagsneutral kokosolie
– 50 gram fedtreduceret mandelmel
– 1 tsk. ren vaniljepulver
– 1 tsk. bagepulver

1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
2. Kom æg og kokossukker i en skål og pisk det grundigt med en elpisker.
3. Smelt chokolade og kokosolie over vandbad. Det må ikke være for varmt, når det blandes sammen med æggene, så lad det køle lidt af, og test evt. med en finger, før den blandes i æggeblandingen
4. Tilsæt fedtreduceret mandelmel, ren vanilje og bagepulver og pisk det hele sammen.
5. Kom kagedejen i en smurt form og bag den i ca. 15 min. (den virker ikke færdig pga. den smeltede chokolade, men når den stilles på køl, bliver den helt perfekt).

Tip: Kom evt. mandler, hasselnødder, valnødder etc. i kagedejen…

Velbekomme. 🙂

TILFØJ VARER TIL KURV:
Kokossukker, øko
Ren vaniljepulver, øko
Vivani chokolade 92%, øko
Smagsneutral kokosolie, øko
Bagepulver, øko


8 kommentarer

    • Ja da. 🙂
      Kokossukker består af nænsomt inddampet nektar fra kokospalmeblomster. Det påvirker blodsukkeret langt mindre end sukker, da det har et relativt lavt glykæmisk indeks (ca. 35 – sukker har et glykæmisk index på 100), og så er det fyldt med næring, hvor sukker er tomme kalorier – altså uden næring. Kokossukker indeholder nemlig både kalium, zink, jern og b-vitaminer.

      Jeg går meget op i at have et stabilt blodsukker, så vi ikke får de her udsving, som sætter kroppen på overarbejde – eksempelvis ved at spise raffineret sukker, hvor blodsukkeret stiger voldsomt, og giver kroppen sukkerchok.

    • Ja, hvis man gerne vil have smagen af kokos, kan man bruge almindelig kokosolie. Jeg vil ikke anbefale andre olier til denne kage, da kokosolie er fast ved stuetemperatur, og derfor giver kagen samme konsistens, som hvis man havde brugt smør. 🙂

    • Ja sagtens. 🙂 Fordelen ved den anden er, at den er sødet med kokossukker, som er sundere end raffineret sukker – kokossukker indeholder nemlig vitaminer, næring og påvirker blodsukkeret langt mindre end almindelig sukker. 🙂

  • Hvor vigtigt er det af det er fedtreduceret mandelmel, når det er så små mængder der skal bruges?

    • Generelt set er det vigtigt, da de ikke opfører sig ens i opskrifter, men lige netop i denne, vil jeg tro, du godt kan bruge blendede mandler, da jeg også har en udgave med blendede hasselnødder – og den fungerer fint. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *