Cxense Display

Chokoladekage med olivenolie og himalayasalt

Hvis du er til de helt dybe, mørke chokoladekager så er den her kage lige noget for dig! 🙂

I sommeren 2013 fandt Kasper og jeg den lækreste tapasbar i Barcelona, hvor vi fik en dessert, som jeg ikke har kunne få ud af hovedet siden…

Desserten bestod hovedsageligt af chokolade, olivenolie og salt, som jeg umiddelbart syntes lød lidt mærkeligt, men som ved første bid bare gav SÅ god mening! Den smagte helt fantastisk, og det var med dén i tankerne, jeg udviklede opskriften på følgende chokoladekage – som i øvrigt er fri for mel, mælk og raffineret sukker…

CHOKOLADEKAGE MED OLIVENOLIE OG HIMALAYASALT:
– 150 gram usaltede cashewnødder
– 150 gram kokossukker
– 50 gram kakaopulver
– 4 æg
– 1 dl olivenolie
– 1 tsk. bagepulver
– 1/2 tsk. himalayasalt

1. Tænd ovnen på 160 grader.
2. Blend cashewnødderne til fint mel i en blender.
3. Kom æg og kokossukker i en skål og pisk det grundigt sammen med en elpisker.
4. Tilsæt resten af ingredienserne og giv det endnu en omgang med elpiskeren.
5. Kom kagedejen i en form smurt med olivenolie og bag den i ca. 25 min.

Velbekomme. 🙂

Tip: Du kan toppe den med choko-kaffe-glasur eller chokoladeganache. Find opskrifterne HER og HER.

TILFØJ VARER TIL KURV:
Kokossukker, øko
Himalayasalt, øko
Kakaopulver, øko
Bagepulver, øko

 


8 kommentarer

  • Den ser rigtig lækker ud!
    Hvor mange persober vil du sige den er til, og hvor stor en form har du brugt?

    Hilsen Mille 🙂

    • Hej Mille

      Jeg lavede den i sådan en browniesform, og jeg vil tro der bliver en 16-20 stykker. 🙂

  • Jeg skal holde fødselsdag på lørdag og har søgt nettet tyndt efter lækre chokoladekageopskrifter. Valget falder efter 4 dages søgen på din opskrift! Men tænker, kan den fryses? Tænker jeg vil lave din ganache med avocado ovenpå.

    • Hej Louise 🙂
      Det kan du godt glæde dig til. Jeg har aldrig prøvet at fryse den – den er simpelthen blevet spist for hurtigt. 😀

  • Hej Stephanie,

    Jeg bliver nød til at lave denne kage – den ser SÅ god ud 😛
    Jeg er lidt i tvivl om hvilken olivenolie jeg skal bruge, da den jo bliver opvarmet.
    Bruger du en god øko jomfru oliven olie eller en normal olivenolie som man normalt ville bruge til at stege i?

    🙂

  • Hej,

    Den kage ser alt for god ude, den MÅ jeg bare prøve.

    Kan du give et lille tip om hvilken olivenolie du bruger? er det en dyr koldpresset olie eller en normal som kan tåle højere temperature?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *