Cxense Display

Chokoladeroulade

Der er ved at gå roulade-kavalkade i dén her på Kvisten. 🙂

Og også denne roulade er glutenfri og sukkerfri. Samtidig er den sund, proteinrig og indeholder skjult avocado, som ikke kan smages, men som giver fyldet en skøn konsistens, og bidrager med en masse sundhedsfremmende egenskaber. WIN WIN WIN! 😀

CHOKOLADEROULADE:
Dej:
– 3 bananer
– 3 æg
– 50 gram fedtreduceret mandelmel
– 1 tsk. ren vaniljepulver
– evt. 1 tsk. bagepulver

Fyld:
– 1 avocado
– 1 dl hytteost
– 2 spsk. kakaopulver
– ca. 10 dadler (dem i bakker – husk at fjerne stenene – juster antallet efter din søde tand) 🙂

1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Del æggene så æggehviderne kommes i én skål og æggeblommerne kommes i en anden.
3. Pisk æggehviderne stive med en elpisker.
4. Kom bananer, fedtreduceret mandelmel, vaniljepulver og bagepulver i skålen med æggeblommerne. Blend det med en stavblender eller kom det i blenderen og blend grundigt. Vend forsigtigt æggehviderne i blandingen (her skal der ikke piskes – brug evt. en ske).
5. Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og jævn det ud som en rektangel, som skal være ca. 1,5 cm tyk. Bag bunden i ca. 20 min. Bunden skal være gylden, men ikke have for meget.
6. Kom avocado, hytteost, kakaopulver og dadler i en skål og blend det grundigt med en stavblender.
7. Vend bunden ud på et andet stykke bagepapir – så bunden ligger øverst. Fjern det øverste stykke bagepapir, og smør bunden med fyldet. Rul den til en roulade (det er nemmest at gøre, imens den stadig er varm).

Drys evt. med sukrin melis. 🙂

Velbekomme. 🙂

TILFØJ TIL KURV:
Sukrin gold
Ren vaniljepulver, øko
Bagepulver, øko
Kakaopulver, øko
Sukrin melis


10 kommentarer

  • Hej stephanie. Jeg er vild med din retro roulade idé, den vil jeg helt klart prøve af på min kære fader som er langtidschauffør, som mener at han hver dag skal have et lille stykke roulade med i madpakken. Men har har lige et spørgsmål, rouladen med hindbær der putter du hytteost i selve bunden, men i den med chokolade kommer du det i fyldet, er det en felj eller er bundenes konsistens forskellig? Knus 🙂

    • Hej Tine 🙂

      Jeg er vild med din far! 😀

      Det er ikke en fejl – det er to helt forkellige roulader. 🙂

  • Hej!!
    Nu har jeg prøvet at lave den. Og den er bare mega mums!!
    Men jeg døjer med at den hænger fast på bagepapiret, når du skal vende den og “ligge den på hovedet”
    Gør jeg noget forkert? Kan den have fået for lidt? For varm eller kold? 🙂

    • Hej Zenia

      Det er lidt svært for mig at svare på, for det fungerede fint for mig, sådan som jeg har beskrevet det. 🙂
      Altså, det skal gøres meget forsigtigt. Jeg gjorde det få minutter efter, jeg havde taget den ud af ovnen. Måske du skal give den et par minutter næste gang?!
      Skønt du kunne lide den. 🙂

  • Hej
    Kan man lave den dagen inden man skal servere den og så evt. opbevare den i køleskabet?

  • Er der nogle af dine lækre kager, der ikke er svampet. Jeg er en mærkelig snegl, jeg ved det, men kan altså bedst li en kage, der er lidt sandkageagtig?

    • Haha, ja min mazarinkage er ikke svampet igen – altså den er mere sådan mazarinsvampet end browniesvampet, hvis det giver mening?! Og drømmekagen, marmorkagen og chokoladekagen med olivenolie er heller ikke.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *