Cxense Display

Crunchy chokolade müsli

Jeg har jo allerede givet jer opskriften på Verdens bedste müsli, så hvordan topper man den?! Det gør man selvfølgelig ved at tilsætte chokolade! 😀

Den her crunchy chokolade müsli udviklede jeg og serverede til mine to total udsolgte pop-up brunch arrangementer, som løb af stablen her i foråret. Mine brunch-gæster tog godt imod den, og jeg håber, I vil gøre det samme. 🙂

Chokolade müslien – eller granolaen om man vil, har den perfekte sprødhed og balance mellem de søde og salte.
Den smager himmelsk som den er, på skyr eller yoghurt, grød mm. Jeg kan ikke svare på, hvor længe den kan holde sig, for her på Kvisten forsvinder den på mystisk vis på rekordtid gang på gang. 😀

Jeg bliver altid så glad, når I laver mine opskrifter og kommer med feedback og tagger mig på billeder på Facebook og Instagram – bliv endelig ved med det. 🙂

Chokoladen jeg bruger, er en økologisk chokolade fra Vivani, som er sødet med kokossukker i stedet for almindelig sukker, så det ikke giver en uhensigtsmæssig stigning af vores blodsukker. Den kan købes på min webshop.

Crunchy chokolade müsli:
(ca. 1250 gram müsli)
– 5 dl grovvalsede havregryn
– 1 dl græskarkerner
– 1 dl solsikkefrø
– 1 dl hørfrø
– 1 dl sesamfrø
– 2 dl grofthakkede mandler
– 2 dl grofthakkede hasselnødder
– 3 dl kokosflager/kokoschips
– 2 dl dadelsirup eller fibersirup gold
– 2 dl usødet æblemos
– 1/2 dl kokosolie
– 1 dl kakaopulver
– 1 tsk. himalayasalt
– 1 tsk. ren vanilje
– evt. hakket Vivani chokolade som er sødet med kokossukker

Tip: Der kan også tilsættes tørrede frugter eller bær som eksempelvis morbær, gojibær, rosiner, figner, tranebær etc.

1. Tænd ovnen på 140 grader almindelig ovn eller 130 grader varmluft.
2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål (undtaget de tørrede frugter, hvis man vil bruge dem)
3. Bland de våde ingredienser i de tørre.
4. Fordel müslien ud over to bageplader beklædt med bagepapir og bag i 45 minutter. Rør i den når det halve af tiden er gået, og igen når den tages ud af ovnen. Müslien vil føles blød, men bliver hård, når den bliver kold.
Først når müslien er bagt tilsættes de tørrede frugt, hvis de ønskes.

Velbekomme. 🙂

TIP: Den er yderst velegnet som værtindegave. 😉

Prøv også min anden variant af müsli med kanel – find den HER.

Det skal du bruge fra webshoppen for at lave crunchy chokolade müsli…

TILFØJ VARER TIL KURV:
Fibersirup gold
Dadelsirup, øko
Kokosolie, øko
Himalayasalt, øko
Ren vaniljepulver, øko
Gojibær, øko


2 kommentarer

  • Hejsa:-)

    Tilsætter man chokoladen før müslien skal i ovnen, eller når den er kold bagefter? Vh. Mille

Skriv en kommetnar til Mille - Cancel Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *