Cxense Display

Dadler

Hej alle I dejlige mad-entusiast-kompagnoner. 🙂

Jeg skriver ofte, at jeg bruger de dadler, man kan finde i “Frugt og Grønt” afdelingerne rundt omkring. Det gør jeg, fordi det er enormt vigtigt, at det netop er dem, man bruger i mange af mine opskrifter, da de er meget blødere og saftigere end andre dadler. De er derfor langt bedre og nemmere at bruge, da de, i modsætning til andre dadler, kan moses med en gaffel, og opfører sig langt bedre i en blender. Mange andre dadler vil ikke rigtigt blendes helt ud, og de kan i hvert fald slet ikke moses med en gaffel. F.eks. vil det være nærmest umuligt at lave mine trøffelkugler med andre dadler end de friske dadler i bakker, som ses på billedet.

– Det er altså dem, jeg mener, når jeg skriver “medjool dadler” eller “dem i bakker”.

I øvrigt indeholder dadler kostfibre, som giver en god mæthedsfornemmelse, giver en god fordøjelse og forebygger forstoppelse.
Derudover indeholder de B6-vitamin og mineralerne magnesium og kalium.

Dadler er fantastiske til at give sødme i opskrifter, men de er også lækre som en snack, og til at give et energinboost.

Hav en dejlig dag.

Fælleskram fra Kvisten. 🙂


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *