Cxense Display

Energi/protein bar

Jeg fik inspiration til denne opskrift på Foodfestivalen i weekenden, hvor jeg hørte et foredrag med Sif Orellana.

De smager enormt lækkert og er rigtig gode både før og efter træning – både som energi og proteinbar.

ENERGI/PROTEIN BAR:
– 20 bløde dadler (dem i bakker – de er mere saftige end andre dadler, og de står som regel i frugt og grønt afdelingen)
– 50 gram morbær – eller andre tørrede bær som f.eks. tranebær eller rosiner.
– 2 spsk. kokosolie
– 1 dl mandler eller hasselnødder – jeg brugte mandler.
– 50 gram hampeproteinpulver
– 1 dl kokosmel
– 1,5 tsk. lakridspulver – jeg brugte rålakrids fra Urtekram.

Drys: kokosmel.

1. Tag stenene ud af dadlerne.
2. Hak mandlerne og morbærrene fint og kom det derefter i en skål.
3. Tilføj resten af ingredienserne og ælt det hele godt sammen.
4. Læg et stykke bagepapir i bunden af et lille fad og drys et tyndt lag kokosmel henover papiret.
5. Fordel massen ovenpå og pres den godt ned i formen og drys et lag kokosmel ovenpå.
6. Stil fadet i køleskabet i nogle timer og skær massen ud i passende størrelse barer.

Tip: lakridspulveret kan udskiftes med eksempelvis kakao, vanilje, ingefær eller lignende.

Velbekomme. 🙂