Cxense Display

Fuldkornstærte med spinat, parmaskinke og pesto

Jeg kom i går hjem efter en travl, men skøn arbejdsuge i København. Det var dejligt at komme hjem til Kasper og weekend!! Jeg lavede denne lækre tærte, som kan varieres efter smag, lyst eller hvad køleskabet byder på – den smagte virkelig godt og nu har jeg endnu en opskrift, som komplimenterer min hjemmelavet pesto super godt. 

FULDKORNSTÆRTE MED SPINAT, PARMASKINKE OG PESTO:

FULDKORNSBUND:
– 150 gram fuldkornsmel (jeg brugte 50 gram groft speltmel, 50 gram grahamsmel og 50 gram rugmel)
– 50 gram hvedemel
– 1 dl olivenolie

– 1 æg
– 1/2 dl vand
– 1/2 -1 tsk. salt1. Bland det hele godt sammen og læg dejen ud som tærtebund i et smurt tærtefad (jeg brugte en springform, da jeg ikke har en tærteform).

2. Bages ved 200 grader i 15 min.

TÆRTEFYLD:
– 1 pakke parmaskinke
– 2 løg
– 2 fed hvidløg
– 3 tomater
– 200 gram spinat
– 5 æg
– 2 dl hytteost
– Ost – jeg rev noget cheddar, men ellers er emmentaler eller mozzarella også lækkert.

1. Hvis parmaskinken ønskes sprød, steges eller bages den. Når den er kølet lidt ned hakkes den og drysses over den færdigbagte tærte.

Ellers lægges parmaskinken på tærtebunden før resten af fyldet.

2. Hak og svits løg og hvidløg og fordel det derefter på tærtebunden.
3. Fordel derefter spinaten og tomaterne i både eller skiver udover.
4. Pisk æggene og bland hytteost og lidt salt deri og hæld blandingen udover tærten.
5. Bag tærten ved 200 grader i 30-35 min.
6. Tag tærten ud og drys med revet ost eller mozzarella og bag den derefter igen i ca. 5 min.
7. Server evt. med hjemmelavet pesto – se nedenstående. 

VERDENS BEDSTE PESTO:
– Et bundt økologisk basilikum
– Et bundt økologisk persille
– 2 dl god olivenolie
– 3 fed hvidløg
– 75 gram pinjekerner
– 75 gram god parmesan ost
– 1/2 spsk. honning
– 1/2 spsk. citronsaft
– ca. 1/2 tsk. salt
– lidt friskkværnet peber

1. Rist pinjekernerne på en tør pande til de tager farve.
2. Vask krydderurterne og brug alle bladene.
3. Bland det hele sammen i en blender og blend (eller en foodprocessor, hvis man har sådan én – kommer an på, hvilken konsistens, man ønsker).

Velbekomme. 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *