Cxense Display

Gammeldags æggekage

Verdens bedste gammeldags æggekage i ovn

Sådan laver man den perfekte æggekage i ovn!
Det er en gammeldags æggekage! Den helt rigtige, hvis I spørger mig. Derfor har jeg brugt sødmælk, bacon – og endda lidt baconfedt ;D – og et dejligt, friskbagt rugbrød fra bageren. 😀

En æggekage er jo sund, men hvis man ønsker en mere kalorielet udgave, kan man bruge minimælk, kalkunbacon og stenalderbrød (eller helt undvære brød).

Den her æggekage blev altså lavet på gammeldags facon og med masser af kærlighed og af 14 smukke æg fra vores egne høns. 🙂

GAMMELDAGS ÆGGEKAGE:
– 14 æg
– 2 dl mælk (jeg brugte sødmælk)
– 2 tsk. bagepulver
– 1 spsk. salt
– friskkværnet peber
– bacon (jeg bruger den økologiske fra Hanegal)
– 3 tomater
– purløg
– evt. sennep
– evt. rødbeder

1. Steg eller bag baconskiverne. Jeg bagte mine ved. 200 grader i ca. 15 min. Gem fedtet til senere.
2. Del æggene så hviderne kommes i én skål og blommerne i en anden.
3. Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker.
4. Pisk æggeblommerne sammen med mælk, bagepulver, salt, peber og vend derefter forsigtigt æggehviderne deri.
5. Kom baconfedtet på en pande – som kan tåle at komme i ovnen – og opvarm det ved middel varme. Hæld derefter æggemassen på og lad det stege i ca. 1 minut.
6. Kom panden i ovnen og bag æggekagen i 25 min. ved 200 grader almindelig ovn.

Pynt æggekagen med friske tomatskiver og purløg.

Jeg spiser min æggekage på en skive friskbagt rugbrød fra bageren og med en god sennep og rødbeder on the side. 🙂

Velbekomme. 🙂


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *