Cxense Display

Glutenfri kanelboller

UHHHMMM, hvor der dufter her på kvisten. 🙂

Jeg er helt vild med de glutenfri boller, man kan købe i “Ganefryd” i Aarhus, og det er med inspiration fra dem, nogle forskellige opskrifter, egne ideer og tilføjelser, at jeg er kommet frem til følgende opskrift:

GLUTENFRI KANELBOLLER:

(ca. 18 stk.)
– 1 liter vand
– 3 spsk. FiberHUSK
– 20 gram gær
– 2 spsk. honning
– Ca. 600-700 gram glutenfri mel (jeg brugte 400 gram groft rismel, 100 gram groft majsmel (majsgryn polenta) og 100 gram quinoa – men jeg vil tro boghvede-,kikærte-, hirse-mel etc. også kan bruges)
– 100 gram solsikkekerner
– 50 gram majsstivelse
– 50 gram sesamfrø
– 100 gram hørfrø
– 50 gram chiafrø – stilles i blød i 1 dl vand
– ca. 100 gram rosiner
– ca. 100 gram grofthakkede mandler
– ca. 100 gram dadler
– 2 tsk. salt
– 2-3 tsk. kardemomme
– 2-3 tsk. kanel

1. Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og honning.
2. Tilsæt FiberHUSK og rør rundt indtil det bliver en gele-agtig masse.
3. Rør kanel og kardemomme i massen.
4. Tilsæt hørfrø, sesamfrø, knækket boghvede og chiafrø, hvis du har dem med.
5. Tilsæt al mel og rør/ælt dejen godt sammen – den skal være som en tyk grød.
6. Bland/ælt rosinerne og mandlerne i dejen.

7. Dejen hæver tildækket i ca. 30 min. Dyp hænderne i olie (f.eks. oliven- eller kokosolie) og form bollerne og sæt dem på bradepanderne. Lad bollerne hæve ca. 30 min. igen.
8. Bag bollerne ved 250 grader i ca. 25 min. (bages begge bradepander på en gang bruges varmluft).

De smager så godt… Så godt, at selv min kæreste Kasper, som skal spille en vigtig TV-kamp i dag, ikke kunne lade dem være, da duften af hjemmebag, kanel og kardemomme havde spredt sig i hele lejligheden. – Normalvis prøver han ellers ikke ny mad på kampdage… Det er vist sådan en mærkelig, halv overtroisk fodbold-ting, han har kørende for sig.  😀

Velbekomme. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *