Cxense Display

Græskar Chokolade Brownies

Så blev det den 3. søndag i advent, og selvom jeg er på vej til Caymanøerne, skal I da have en lille adventsgave.

Så værsgo’ – skønne chokolade brownies lavet på græskar med et strejf af jul. 🙂

Jeg udviklede denne opskrift til de kagekurser, jeg har afholdt her i efteråret.
Jeg havde til hver kursusaften bagt kagen hjemmefra dagen forinden, da den er bedst, når den har stået på køl natten over. Som start på de hyggelige kursusaftener, snakkede vi lidt om at forholde sig til det mad, vi indtager – både når vi handler ind, og når vi spiser.
Vend nu produkterne om og kig på indholdet, så vi er klar over, hvad det egentligt er, vi kommer i munden, og så vi ikke lader os snyde af diverse producenter.
Skyr – verdens måske mest hypede produkt – er et alletiders eksempel på det sidstnævnte. Jeg kan godt lide skyr, og er ligesom resten af verden, fan af det høje proteinindhold. Jeg er til gengæld ikke fan af “Skyr-is”, “Skyr-topping”, “skyr med smag” etc.
Det er altså ikke nødvendigvis sundt, bare fordi navnet på produktet indeholder ordet “Skyr”! Det er i nogle tilfælde yderst begrænset, hvor mange af skyrens fordele, der egentligt er tilbage. Ja faktisk er der jo slet ikke skyr i “Skyr-topping”, som i virkeligheden bare er en ganske almindelig sirup.

Nå lad os komme tilbage på sporet… På kurserne lavede jeg en lille konkurrence, hvor jeg bad de søde kursister om at smage på kagen, og gætte hvad der var i. Det var ganske få, der efter lang tid, mange gæt og et par ledetråde, kunne gætte, at basen i kagen er græskar. 🙂

Måske I kan “snyde” jeres gæster her i julen…
Gevinsten er, at man har spist sundt græskar, imens man nød et stykke chokoladebrownie. 🙂

GRÆSKAR CHOKOLADE BROWNIES

– 400 gram hokkaido græskar (se afsnittet ”hjemmelavet græskarpuré)
– 4 æg
– 150 g sukrin gold
– 150 gram æblemos
– 2 spsk. kokosolie
– 50 gram kakaopulver
– 2 tsk. ren vaniljepulver
– 1 tsk. kanel
– En knivspids muskatnød
– 50 gram 92% chokolade (sødet med kokossukker)
– 1 tsk. bagepulver

1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn
2. Kom alle ingredienserne – undtaget chokoladen – i en blender og blend grundigt. Rør hakket chokolade i bagefter.
3. Kom kagedejen i en smurt form og bag den i ca. 30 min.

Hjemmelavet græskarpuré:
– hokkaido græskar

1. Tænd ovnen på 130 grader varmluft
2. Vask hokkaido græskaret grundigt.
3. Halver det og fjern kernerne med en ske.
4. Skær græskaret i både.
5. Bag dem i ca. en time – til de er møre.
6. Lad bådene køle lidt af og fjern skrællen forsigtigt med en kniv – jeg fjerner ikke al skrællen.
7. Blend græskar bådene med en stavblender – tilsæt evt. en smule vand. OBS! Dette punkt behøves ikke i denne opskrift, da hele kagedejen skal blendes.

Velbekomme. 🙂

Tilføj til kurv:
Sukrin gold
Kokosolie, øko
Kakaopulver, øko
Ren vaniljepulver, øko
Vivani 92% chokolade, øko
Bagepulver, øko


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *