Cxense Display

Grove burgerboller

Det er svært at finde en mere perfekt grov burgerbolle end denne. Så er det sagt! 🙂
Uden sukker og laktose, men med havregryn, rug og fuldkorn.

Grove burgerboller:
– 20 gram gær
– 2,5 dl rismælk
– 2 spsk. sirup eller honning
– 2 tsk. himalayasalt.
– 1/2 – 1 tsk. kardemomme
– 1 æg
– 1/2 dl smagsneutral kokosolie eller olivenolie
– 100 gram rugmel
– 100 gram groft mel (f.eks. fuldkornsspelt)
– 100 gram havregryn
– 250- 300 gram hvedemel
– Æg til pensling og sesamfrø til drys

1. Opløs gæren i lunet rismælk og rør sirup, kardemomme, olie, salt og æg i.
2. Rør derefter rugmel, grahamsmel og havregryn deri. Dernæst tilsættes hvedemel efter behov, imens der æltes.
3. Ælt grundigt.
4. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. en time og del den derefter i det ønskede antal (ca. 12 stk.)
5. Rul dem til boller, og tryk dem flade til cirka 2. cm i højden.
6. Lad dem efterhæve i 30 min.
7. Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø.
8. Bag bollerne i 10-12 min. ved 210 grader.

Find opskriften på grove burgere med skyrdressing HER

Velbekomme. 🙂


2 kommentarer

  • Hej!
    Lavede dine frikadelle burgere igår aftes, mums de er gode!

    Men jeg skriver fordi jeg tror der er en fejl i din opskrift på bollerne, kunne ihvertfald ikke helt greje hvad du mente igår da jeg lavede dem..

    Der står at man skal opløse gæren i det lune vand, men der står ikke nogen mængde vand i indgedienserne. Til gengæld står der 2,5 dl. rismælk, hvilket ikke bliver nævnt nogle steder hvornår det skal i opskriften, så mener du ikke at det er de 2.5 dl rismælk der skal lunes, og så skal gæren opløses deri, eller hvordan?
    Men bollerne blev lækre alligevel, mega god opskrift! 🙂

    • Hej 🙂

      Det er jeg glad for, du synes. 🙂

      Tak, det er rettet nu. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *