Cxense Display

Grove burgere med skyrdressing

Grove burgereboller med perfekt bøf, skyrdressing og hjemmelavet ketchup.

Grove burgerboller:
– 20 gram gær
– 1 dl. lunken vand
– 2,5 dl rismælk
– 2 spsk. sirup eller honning
– 2 tsk. himalayasalt.
– 1/2 – 1 tsk. kardemomme
– 1 æg
– 40 g smagsneutral kokosolie eller olivenolie
– 100 gram rugmel
– 100 gram groft mel (f.eks. fuldkornsspelt)
– 100 gram havregryn
– 250- 300 gram hvedemel
– Æg til pensling og sesamfrø til drys

1. Opløs gæren i det lune vand og rør sirup, kardemomme, olie, salt og æg i.
2. Rør derefter rugmel, grahamsmel og havregryn deri.
3. Tilsæt hvedemel efter behov, imens der æltes.
Ælt grundigt.
4. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. en time og del den derefter i det ønskede antal (ca. 12 stk.)
5. Rul dem til boller, og tryk dem flade til cirka 2. cm i højden.
6. Lad dem efterhæve i 30 min.
7. Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø.
8. Bag bollerne i 10-12 min. ved 210 grader.

Burgerbøf:
Normalvis bruger jeg friske ingredienser som f.eks. hvidløg, som i denne opskrift er erstattet med hvidløgspulver, men opskriften har vundet “DM i Burger” og den smager bare super godt, så nogle gange skal man vel ikke lave om på noget der fungerer, tænker jeg?!

– 500 g oksekød 3-7%
– 1 æg
– ½ dl ketchup (evt. hjemmelavet – se opskrift nederst i dette indlæg)
– 1 spsk. æblecidereddike
– 1 tsk. løgpulver
– 1 tsk. hvidløgspulver
– 2 tsk. salt.
– peber
– 50 gram revet ost. Opskriften siger Gouda – jeg brugte denne gang Prima Donna, men har også lavet den med cheddar.
– 1 spsk hakket frisk timian.

1. Alle ingredienserne røres sammen og hviler mindst en time i køleskabet.
2. Form farsen til bøffer og steg dem et par minutter på hver side, alt efter tykkelsen (Husk at lave dem meget flade).

Skyrdressing:
– 2 dl. skyr
– 1 dl. ketchup (evt. hjemmelavet)
– 1 tsk. dijonsennep
– ca. 1/2 spsk. honning
– 1 spsk. paprika eller Urtekrams “Allround-krydderi” (den er mega god).
– et halvt finthakket rødløg
– ca. 50 gram hakkede rødbeder.
– evt. lidt cayennepeber, hvis en stærkere udgave ønskes.

Alle ingredienser røres sammen og stilles i køleskabet i minimum en time.

Køb den virkelig lækre, økologiske og sukkefri ketchup HER eller lav din egen…

Umahros ketchup:
– 1 løg, finthakket
– 1 fed hvidløg, finthakket
– 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
– Hav- eller stensalt
– Friskkværnet, sort peber
– 2-3 dåser flåede tomater
– 1⁄2 tsk. paprika
– 3 spsk. hvidvins- eller æblecidereddike
– 3-4 spsk. mørke rosiner
– 2-3 blommer, skåret i grove bidder
– 1 banan, skåret i grove bidder
– 1 æble, skåret i grove tern

1. Sauter løg og hvidløg ved meget lav varme i olivenolie, salt og peber i 10-12 minutter, til løgene er klare, bløde og søde. De må ikke begynde at brune!
2. Tilsæt tomater, paprika, eddike, rosiner, blommer, banan og æble. Bring hele molevitten i kog. Skru så ned for varmen og lad ketchuppen simre i 30-45 minutter, til den er blevet tyk og dejlig.
3. Blend ketchuppen, hvis den skal være helt fin… Eller lad den forblive chunky. Smag til med ekstra eddike om nødvendigt.

Velbekomme. 🙂

TILFØJ VARER TIL KURV:
Himalayasalt, øko
Smagsneutral kokosolie, øko
Allround-krydderi, øko
Ketchup, øko (sukkerfri)


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *