Cxense Display

Gulerodskage med saft og kraft

Så er Cille på besøg på Kvisten igen. Denne gang med en urimelig lækker gulerodskage. Jeg giver nu ordet til Cille:

“Jeg elsker bloggen Greenkitchenstories.com, som laver fantastisk mad og tager fantastiske billeder af det. De har lavet en skøn gulerodskage, som jeg har ladet mig inspirere af. Gulerødderne gør kagen dejligt saftig, den er ikke for sød og så mætter den rigtig godt.

GULERODSKAGE MED SAFT OG KRAFT:
(til 6-8 personer)
– 3 æg
– 2 modne bananer
– 12 dadler uden sten
– 6 spiseskefulde kokosolie tilføj til kurv
– 1 dl groft mel
– 1 tsk. ren vanilje tilføj til kurv
– 2 tsk. bagepulver tilføj økologisk bagepulver til kurv
– 2 spsk. kanel
– 1/2 tsk. kardemomme
– 3-4 revne gulerødder
– 1,5 dl kokosmel tilføj til kurv
– 1/2 dl valgfri nødder (valnødder, hasselnødder etc.)

Glasur:
– 200 gram naturel flødeost (jeg brugte laktosefri)
– Saft + skal fra en halv citron
– 3 spsk. honning

1.Tænd ovnen på 175 grader.
2. Pisk æggene i en skål.
3. Blend bananerne, dadlerne, olie, kanel, vaniljepulver og kardemomme i en blender (eller brug en stavblender).
4. Bland æggene sammen med banan-cremen. Hæld mel, bagepulver, revne gulerødder, kokosmel og nødder i blandingen og rør den godt.
5. Bag kagen i en springform eller et rundt ovnfast fad med bagepapir i. Den skal cirka bages i 30-40 minutter afhængig af højden på din form. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en gaffel deri – når der ikke længere hænger kage fast på gaflen, er den færdig.

Lad kagen køle helt af og pynt den med osteglasur og nødder (eller frysetørret brombær, som jeg gjorde). Normalt udelader jeg ostecremen og smører i stedet den lune kage med hasselnøddesmør og drysser over med ren kakaopulver – jeg kan anbefale dette til dem, der ikke har tålmodighed til at vente til at kagen er kølet af (hvilket jeg aldrig selv har). 🙂

Velbekomme og på gensyn fra Cille.” 🙂


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *