Cxense Display

Havregrynskager

Besked fra Mubs:
“Vil du ikke prøve at lave en opskrift på havregrynskager? Knus mor.

Dagen efter…

“Vil du ikke komme til kaffe og havregrynskager? Knus datter”.

De indeholder hverken raffineret sukker, gluten eller laktose, men de er nemme at lave, sprøde og lige som en havregrynskage skal være. Og så lokker de gæster på besøg med det samme. 🙂

Havregrynskager:
– 100 gram grovvalsede havregryn
– 75 gram smagsneutral kokosolie
– 100 gram kokossukker
– 1 æg
– 1 spsk. fedtreduceret mandelmel
– 1 tsk. ren vaniljepulver
– 1 tsk. bagepulver

1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
2. Kom smeltet (ikke varmt) smagsneutral kokosolie og havregryn i en skål og vend det sammen.
3. Kom æg og kokossukker i en anden skål og pisk det grundigt sammen med elpisker.
4. Tilsæt ægget og pisk lidt igen.
5. Tilsæt mandelmel, vaniljepulver og bagepulver og pisk lidt igen.
6. Vend havregrynsblandingen i til sidst. Rør det sammen med en ske eller lignende.
7. Brug to teskeer til at fordele små klatter kagedej på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav dem ikke for store, da de flyder meget ud under bagning. Bag dem i 10-12 min.
8. Tag dem ud og træk bagepapiret ud på en kold bagerist (ikke bageplade), så de kan køle af og blive sprøde.

OBS: De bliver først sprøde, når de bliver kolde.

Tip: De smager skam også lækkert delvist overtrukket med chokolade. 😉

Velbekomme. 🙂

Det skal du bruge fra webshoppen for at lave havregrynskager…

TILFØJ VARER TIL KURV:
Smagsneutral kokosolie, øko
Fedtreduceret mandelmel, øko
Kokossukker 500 gram, øko
Ren vaniljepulver, øko
Bagepulver, øko
Vivani chokolade 50%, øko
Vivani chokolade 92%, øko


8 kommentarer

    • Hej Christina

      Det ved jeg faktisk ikke – jeg har ikke prøvet det. Lad mig gerne vide, om man kan, hvis du prøver det af. 🙂

  • De er såååå lækre 😀 Min kæreste bestilte dem og en kvark kage til hans fødselsdag, men i stedet for at lave begge dele lavede jeg bunden til kagen efter denne opskrift og det smagte virkelig godt! Så tak for den gode opskrift

    • Tak Helene – dejligt du også er vild med dem. God idé! Det lyder lækkert. 😀

  • Hej

    Har lige bagt dem. De er så lækker 🙂 Men mine smuldre og min mor bagte dem sidste uge og hendes smuldre også. Har du prøvet det ?

    • Brugte I måske almindelig mandelmel i stedet for fedtreduceret mandelmel?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *