Cxense Display

Hvid chokoladekage med lakrids og citron

Det må siges, jeg er inde i en god stime… Stort set alle kager jeg bager i tiden, bliver udråbt til nogens favorit – og det kan man som selvudnævnt kagedame, kun blive smigret over.

Denne gang var det min fars og hans kærestes smagsløj denne gluten- og laktosefrie kage ramte til UG. 🙂

Måske bliver den også din favorit?!

Og hey, kakaosmør (som giver smagen af hvid chokolade) er en superfood som blandt andet er god for vores hud. Kakaosmør indeholder ingen sukkerarter, men er rig på E-vitamin og kalium. Derudover består mellem 57% og 64% af kakaosmør af mættede fedtsyrer, især stearinsyre, som ikke påvirker kolesterolniveauet, og som omdannes til umættet omega-6 oliesyre i leveren.

HVID CHOKOLADEKAGE MED LAKRIDS OG CITRON:
– 150 gram cashewnødder
– 4 æg
– 150 gram kokossukker
– 100 gram kakaosmør
– revet skal fra en halv øko citron
– 1 tsk. bagepulver
– 2 tsk. ren vaniljepulver
– 1 tsk. rålakridspulver

1. Tænd ovnen på 160 grader.
2. blend cashewnødderne til mel i en blender eller en kaffekværn.
3. Kom æg, kokossukker, vanilje, citronskal og rålakridspulver i en skål og pisk det grundigt med en elpisker.
4. Smelt kakaosmøren i en kasserolle ved meget svag varme. Hæld det derefter i skålen med de andre ingredienser.
5. Tilsæt cashewmelet til sidst og rør det hele godt sammen.
6. Kom kagedejen i en smurt form og bag den i ca. 30 min.

Drys evt. kagen med lidt sukrinmelis blandet med rålakridspulver.

Velbekomme. 🙂

TILFØJ TIL KURV:
(alle varerne er økologiske)

Kokossukker
Kakaosmør
Bagepulver
Ren vaniljepulver, øko
Rålakridspulver
Sukrin melis


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *