Cxense Display

Kokoskarameller med chokolade

Kokoskarameller med chokolade

Bløde kokoskarameller med chokolade

Når man sætter tænderne i en af de her kokoskarameller med chokolade, så skal man anstrenge sig usædvanligt meget for ikke at savle samtidig. SÅ lækre er de! 😀
De er faktisk så lækre, at de fik mig til at bryde ud i en af mine spontane “sejrsdanse”, som jeg laver, når mine opskrifter bliver ekstraordinært gode. Og jeg er faktisk ikke engang den store fan af kokos. I hvert fald ikke af konsistensen af flødebolle-kokos-slagsen.
Derfor er jeg til gengæld mega fan af Unik foods økologiske tørrede kokosmælk, som gør det muligt at arbejde med kokos på en ny måde.
Opskriften er faktisk – som en del af jer gættede 😉 – bare mine guldkarameller med tørret kokosmælk, hvilket selvfølgelig giver en dejlig smag af kokos, men også en blødere karamel, som jeg er ret vild med.

Kokoskaramellerne indeholder hverken raffineret sukker, gluten eller laktose.

Kokoskarameller med chokolade:

Det skal du bruge

Kokoskarameller(ca. 20 kugler – afhænger selvfølgelig af størrelsen)
– 250 gram bløde dadler (dem i bakker – og vægten er efter stenene er fjernet)
– 1/2 dl tørret kokosmælk fra Unikfood
– 30 gram 92% chokolade
– 2 spsk. kokosolie

Chokoladeovertræk:

– ca. 50 gram Vivani 92% chokolade

Sådan gør du:

1. Smelt chokoladen, kokosolien og den tørrede kokosmælk over vandbad.
2. Kom dadlerne og den smeltede chokolade med kokosolie og tørret kokosmælk i en skål, og blend det grundigt sammen med en stavblender.
3. Stil massen i fryseren i minimum en time (indtil massen er fast nok til du kan rulle den til kugler).
4. Tril massen til kugler og stil dem i fryseren igen, imens du smelter chokoladen til overtræk over vandbad.
5. Vend kuglerne i chokoladen og stil dem derefter i fryseren igen.

Kokoskaramellerne skal opbevares i fryseren og kan, ligesom mine guldkarameller, spises direkte derfra, uden de virker frosne.

Velbekomme. 🙂


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *