Cxense Display

The life-changing bread

Jeg følger “mynewroots” på instagram og når nogen kalder en opskrift for “The life-changing Loaf og Bread”, bliver jeg altså nødt til at afprøve det og uden for mange rettelser. Det blev meget vellykket og i forhold til tidligere opskrifter på lignende brødtyper uden mel, som jeg har lagt herind, er det her lidt mere franskbrøds-agtigt, hvor de andre har mindet mere om rugbrød. – Forestiller man sig nu et lyst kernefrit franskbrød, bliver man skuffet, da det ikke er dét jeg mener med sammenligningen – det er bare lidt mere svampet og mindre kompakt end mine tidligere bud på to slags stenalderbrød (find opskrifterne under albummet “bagværk”).Derudover er dette brød både glutenfrit og vegansk – altså der er hverken brugt mel eller produkter fra dyr.The life-changing bread:
– 135 gram solsikkefrø
– 90 gram hørfrø
– 65 gram hasselnødder eller mandler (jeg brugte mandler og hakkede dem groft).
– 145 gram havregryn
– 2 spsk. chiafrø
– 4 spsk. Loppefrøskaller eller 3 spsk. FiberHUSK.
– 1 tsk. salt – næste gang vil jeg bruge 1,5 tsk.
– 1 spsk. ahornsirup – jeg brugte manukahonning.
– 3 spsk. smeltet kokosolie eller ghee (jeg brugte kokosolie – brug evt. en smagsneutral kokosolie. – Jeg kunne nu ret godt lide den lette, søde smag af kokos i brødet).
– 3,5 dl vand1. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen direkte i en silicone brødform (jeg brugte en pap brødform og blandede derfor de tørre ingredienser i en skål).
2. Pisk ahornsirup, kokosolie og vand sammen i en skål.
3. Tilføj den våde blanding til de tørre ingredienser i silicone brødformen og blandt det godt sammen. Hvis dejen er for tyk til at det kan blandes ordentligt sammen, tilføjes en til to tsk. vand.
Glat overfladen ud med bagsiden af en ske.
4. Lad dejen hvilke på køkkenbordet i minimum to timer, hele dagen eller måske natten over.
5. Bag brødet ved 175 grader i 20 min. Tag brødet ud af ovnen og fjern det fra brødformen og vend det på hovedet og bag det i ca. 30-40 min. mere.
Brødet er færdigt, når det lyder hult, når man banker let på det.
Vent med at skære i det, før det er nedkølet. Velbekomme. 🙂


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *