Cxense Display

Lynstegt umami tunsteak på bund af kikærter, squash og spinat

Hvis vedkommende du serverer denne ret for, har samme smagsløj som Kasper, skal du ikke forvente madro.
Kasper er en fornøjelse at lave mad til, da han altid er en begejstret bordherre – men aldrig har han rost min mad SÅ meget! Han dansede nærmest på stolen hver gang han tog en bid. 😀

Ønsker du også en fest af et måltid? – Så værsgo…

LYNSTEGT UMAMI TUNSTEAKS PÅ BUND AF KIKÆRTER, SQUASH OG SPINAT:
(to personer)

Fisk:
– to lækre tunsteaks

Marinade og “sauce”:
– 4 spsk. soya
– saften fra en lime
– 2 spsk. akaciehonning
– 1 spsk. revet ingefær
– 4 fed presset hvidløg
– evt. lidt hakket frisk chili eller chiliflager

Bland det hele sammen i en skål. Brug det halve til at marinere dine tunsteaks og gem den anden halvdel til sauce.
Kom de to tunsteaks i en plasticpose og hæld det halve af marinaden deri – sørg for begge tunsteaks bliver marineret over det hele. Lad dem lægge i marinaden i minimum en time. Vend dem i sesamfrø inden de skal steges.

Bund:
– 1 dåse kikærter
– 1 squash
– 200 gram frisk spinat
– 1 rødløg

1. Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem.
2. Riv squashen groft på et rivejern.
3. Skær rødløget i halve ringe.
4. Svits løg og kikærter på en høj pande. Tilsæt squash. Tilsæt spinaten til sidst og lad det “falde sammen”. Hæld marinade-saucen på og vend det hele sammen. Tag det af panden.
5. Skrue helt op for blusset og lad panden blive meget varm. Steg de marinerede, sesambeklædte tunsteaks i et halvt minut på hver side. De skal være rå indeni!

Velbekomme. 🙂


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *