Cxense Display

Meatza

Så fik vi, her på kvisten, prøvet pizza paleo-style – også kaldet meatza – og det var bestemt ikke sidste gang vi fik det!!

Det smagte vanvittigt godt – så godt, at jeg i et desperat forsøgte at overtale min vegetar søster til at smage med følgende argument: “Jamen, hvis du smager et stykke, spiser jeg et stykke mindre – så går det jo lige op Cille, kom nuuuu?!”
Den gik desværre ikke og det gjorde helt ondt i mit madhjerte, at hun måtte gå glip af det. – men så spiste vi rødbede brownie (se opskrift under “Søde sager” og alle var glade igen – den kan i øvrigt VIRKELIG anbefales.

Nå, tilbage til meatza.. – meatza er kort fortalt pizza med en bund af kød, i stedet for almindelig dej-pizzabund.
Ellers toppes meatzen efter præferencer, smagsløg og lyst.

MEATZA BUND:
(svarer ca. til en hel bradepande – ca. 4 personer.)
– 800 gram oksekød
– 3 æg
– 2 spsk. oregano
– 2 spsk. dijonsennep
– lidt olivenolie
– salt og peber
– Evt. 1-2 fed hvidløg
– krydder evt. med f.eks. friske krydderurter, paprika, estragon cayennepeber eller lignende.

1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Bland det hele sammen i en skål.
3. Form farsen som en pizzabund på en bradepande beklædt med bagepapir.
4. Bag bunden i 10 min.

(Min bund afgav en del væske, som jeg lige hældte fra).

TOMATSAUCE:
– 1 dåse hakkede tomater
– 3 fed hvidløg
– 1 løg
– 2 spsk. olivenolie
– (friske) krydderurter – jeg bruger basilikum oregano
– saften fra en appelsin – det er hemmeligheden. 🙂
– salt og peber

1. Svits løg og hvidløg.
2. Tilsæt olivenolie, de hakkede tomater og appelsinsaften og lad saucen simre i 30-45 min.
3. Tilsæt krydderurter og smag til med salt og peber.

Sammensætning:
1. Kom tomatsaucen på meatzabunden.
2 kom det ønskede fyld på.
3. Bag meatzaen i 7-10 min.

Jeg lavede denne med tomater, brune champignon, løg, rød peber, aubergine, frisk spinat og bøffelmozzarella.

Tip: Skær auberginen i tynde skiver, læg dem på en bageplade, pensl dem med olivenolie og salt og bag i 15 min. Derefter rulles de som en blomst og kommes på meatzaen til sidst.

Velbekomme. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *