Cxense Display

Nøddebrød med chokolade

Nøddebrød med chokolade

Nøddebrød med chokolade

Som I ved, er mit liv lidt kaotisk i øjeblikket.. hele sidste uge var jeg i København, hvor Kasper og jeg var rundt og prøve at finde et sted at bo.
Det var en ret hektisk uge med mange bekymringer og det hele virkede uoverskueligt.

Som I også ved kan mad mange ting. Mit fokus er på den slags mad som gavner, nærer og gør en masse godt for os.
Vores valg af mad hænger ofte sammen med den sindstilstand og livssituation vi er i, da mad også hænger sammen med vores følelser. Den kan eksempelvis bruges som trøst – et kærligt kram.
Det oplevede jeg i sidste uge, hvor min lyst til chokolade var ekstra stor.
Jeg er særligt faldet for Lagkagehusets “chokorug”, som der blev spist en del af i sidste uge.

I morgen tager Elva og jeg tilbage til København, men denne gang er jeg bedre forberedt.
Jeg tager min søster Cille med, som altid gør mig glad – og til turen har jeg bagt det her overdrevet lækre nøddebrød med chokolade, som indeholder gode, nærende ingredienser – og som i øvrigt smager bedre end de førnævnte chokorug, hvis jeg selv skal sige det. 🙂

Så nu kan København bare komme an. 😀
Tingene er i øvrigt ved at falde på plads for os. Jeg tror, vi har fundet et hjem og en vuggestue til Elva.
Så nu mangler vi bare en fast midlertidig adresse, så jeg kan blive koblet på en jordemoder og et fødested.
Det kunne være lidt rart at få styr på her under tre måneder før bror Blops termin. 😀

Det lækre nøddebrød med chokolade eller stenalderbrød, om man vil, indeholder hverken gluten, laktose eller raffineret sukker.

Du skal bruge:

– 75 gram mandler
– 75 gram hasselnødder
– 75 gram cashewnødder
– 75 gram solsikkekerner
– 75 gram sesamfrø
– 75 gram hørfrø
– 4 æg
– 50 gram chiafrø
– 50 gram kokosolie
– 150 gram Vivani chokolade 92% eller 75%
– 100 gram dadler (kan udelades! Vægten er efter stenene er fjernet)
– 1 tsk. himalayasalt

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 160 grader almindelig ovn.
2. Kom mandler, nødder, frø, kerner og salt i en blender og giv det en hurtig tur (jeg kan blender det så det stadig er groft og har bid, men uden at være så kompakt som stenalderbrød).
3. Hak chokoladen og dadlerne groft og bland det sammen med nøddeblandingen.
4. Pisk æg og smeltet (ikke varm) kokosolie sammen i en skål og bland til sidst det hele sammen.
5. Kom dejen i en smurt brød eller muffinform. Hvis du bruger en brødform skal det bages i ca. en time og bruger du en muffinform skal de bages i ca. 40 minutter.

Serveringsforslag: Spis skiverne/muffins’ene som de er eller med en god økologisk smør eller nøddesmør.

Velbekomme. 🙂


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *