Cxense Display

Nougathummus

Nougathummus

Nougathummus

Nougathummus – en sund hasselnødde spread lavet på kikærter, hasselnødder, kakao og dadler.
Ganske få ingredienser som på 5 minutter kan blive til en vegansk, protein- og fiberrig nougatlignende lækkerhed! 😀

En traditionel hummus består hovedsageligt af kikærter.
Jeg valgt at kalde den her hasselnøddecreme/nougatspread (som man også kunne have kaldt den) for en nougathummus, da hovedingrediensen er kikærter – selvom man overhovedet ikke kan smage det.
Det man til gengæld kan smage er nougatlignende lækkerhed, som du med god samvittighed kan bruge på et utal af måder…

Prøv den på brød, i pandekager, på vafler mm., brug den som dip til frugtstænger, rul den til kugler og overtræk dem evt. med chokolade og lad ellers fantasien få frit slag. 🙂

Kikærter er ret seje! De er billige, de er sunde, de er fiberrige, de er en god kilde til protein, de er klimavenlige og de har mange andvelsesmuligheder – eksempelvis i nougathummus. 😀

Du skal bruge:

– 1 dåse kikærter
– 100 gram hasselnødder (evt. bagte – se note)
– 15 bløde dadler (husk af fjerne stenene)
– 2 spsk. kakaopulver
– evt. 2 spsk. hasselnøddesmør for en stærkere hasselnøddesmag og en mere cremet konsistens
– evt. en lille smule vand eller smagsneutal kokosolie, hvis du ønsker en mere blød nougathummus

Note: At bage mandler og nødder fremhæver smagen…

Vejledning til bagte mandler og nødder:
Bag mandlerne i 15 minutter ved 150 grader almindelig ovn.

Sådan gør du:

1. Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem.
2. Kom hasselnødderne i en blender og blend dem til en fin mel.
3. Kom hasselnøddemelet og resten af ingredienserne i en skål og blend det grundigt med en stavblender.

Serveringsforslag:

Spis den lækre nougathummus på brød, i pandekager, på vafler mm., brug den som dip til frugtstænger, rul den til kugler og overtræk dem evt. med chokolade og lad ellers fantasien få frit slag. 🙂

Velbekomme. 🙂


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *