Cxense Display

Nougatmuffins (eller nougatkage)

De her blev så min mors yndlingskage af alle kager, jeg nogensinde har serveret for hende (og det er mange!). Faktisk er det også blevet en af mine egne favoritter. De er VIRKELIG gode. Og sunde. Og uden sukker, gluten og laktose. 🙂

Jeg lavede dem som muffins, men de blev ret svampede – sådan lidt brownies agtige – så næste gang vil jeg lave dem som en kage. Ved I hvad… Det vil jeg faktisk hoppe i køkkenet og gøre lige med det samme – og du kunne jo passende gøre det samme, hvis du også vil sætte tænderne i ren lækkerhed om ca. en halv time. 😉

NOUGATMUFFINS (eller nougatkage):
(ca. 16 stk.)
– 200 gram hasselnødder
– 4 æg
– 300 gram æblemos
– 150 gram hasselnøddesmør
– 160 gram sukrin gold eller kokossukker
– 4 spsk. kakaopulver
– 1 tsk. bagepulver
– 2 tsk. ren vanilje
– evt. 50 gram hakket chokolade (jeg brugte Vivani med en kakaoprocent på 50% som er sødet med kokossukker)

1. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
2. Blend hasselnødderne i en blender eller en kaffekværn og kom det derefter i en skål.
3. Kom alle de øvrige ingredienser – med undtagelse af chokoladen – i blenderen og blend det grundigt.
4. Hæld blandingen i skålen med melet og bland det godt sammen.
5. Kom dejen i smurte eller beklædte muffinforme eller en kageform og top evt. med hakket chokolade.
6. Bag dem/den i ca. 15 min.

Velbekomme. 🙂

TILFØJ VARER TIL KURV:
Sukrin gold
Kakaopulver, øko
Kokossukker, øko
Hasselnøddesmør, øko
Bagepulver, øko
Ren vaniljepulver, øko
Vivani chokolade 50%


2 kommentarer

  • Hvis man gerne vil prøve de her kager – nu 🙂 men ikkehar kakaosmør. Kan jeg så erstatte det med noget andet?

    Tak for masser af inspiration!
    Kh Anne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *