Cxense Display

Nutty kanel-æblekage

Denne kage er gluten, laktose og sukkerfri. 🙂
NUTTY KANEL-ÆBLEKAGE:
– 250 g dadler
– 2 dl vand
– 100 g kokosolie
– 200 g hasselnødder
– 150 g fuldkornsrismel
– 1 tsk. allehånde (næste gang vil jeg kun bruge 1/2 tsk.)
– 1 tsk. bagepulver
– 1 tsk. nellikepulver (næste gang vil jeg kun bruge 1/2 tsk.)
– 1 tsk. kardemommepulver (næste gang vil jeg kun bruge 1/2 tsk.)
– 2-4 tsk. kanelpulver
– 1 tsk. vaniljepulver
– 2,5 dl rismælk
– 3 æg
– 2-3 æbler

1. Kom dadler og vand i en gryde og kog løs i 5-10 minutter.

2. Kom så kokosolie i og kog dadlerne møre.
3. Tænd ovnen på 175 grader.
4. Bland alle de tørre ingredienser: rismel, allehånde, bagepulver, nellikepulver, kardemommepulver, kanelpulver og vaniljepulver.
5. Hvis ikke du har en foodproccessor, som kan tage både hasselnødderne og dadlerne på samme tid, Blendes hasselnødderne til mel i en tør blender. Blend derefter dadlerne for sig.
6. Bland dadler, hasselnøddemelet, de tørre ingredienser og rismælk i en skål og pisk det sammen. Kom æggene i et af gangen.
7. Kom dejen i en kageform – jeg brugte en spingform.
8. Skær æblerne i skiver (ikke alt for tyndt) og læg dem tæt oven på kagedejen, gerne i selskab med en håndfuld hasselnødder – evt. grofthakkede. Drys med lidt kanel og vaniljepulver.
9. Bag i 50-60 minutter ved 175 grader (da min kage skulle transporteres ud til min svigerfamilie, bagte jeg den først i 50 minutter og så igen i ti minutter inden servering, så den var varm og lækker.

Kagen kan spises som den er, eller serveres med f.eks creme fraiche eller skyr evt. blandet med ren vanilje.

Velbekomme. 🙂

Jeg har fundet opskriften i bladet “sund-forskning.dk”.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *