Cxense Display

Påskeæg med marcipan og nougat

God påske alle I skønne følgere. 🙂 Hvordan tilbringer i jeres påske?

-Udover at lave hjemmelavet påskeæg selvfølgelig… 🙂
Hvis I ikke allerede har prøvet min opskrift på Påskeæg med snickersfyld, vil jeg virkelig opfordre jer til at gøre det!
Ellers får I nu opskrifterne på de lidt mere klassiske påskeæg.

Påskeæg med marcipan og nougat:

Chokoladeovertræk:
– Vivani chokolade 75% som er sødet med kokossukker

Hjemmelavet marcipan:
– 200 gram mandler
– 100 gram dadler  (de bløde i bakker man finder i frugt og grønt afdelingerne –  vægten er EFTER stenene er fjernet)

1. Blend mandler til mel i en blender eller foodprocessor.
2. Mos dadlerne med en gaffel eller giv dem en tur med stavblenderen. – Tilsæt evt. en lille smule kogende vand.
3. Ælt daddelmosen sammen med mandelmelet til bliver til marcipan.
4. Stil marcipanen på køl minimum en time.

Hjemmelavet nougat:
– 100 gram hasselnødder eller hasselnøddesmør
– 100 gram dadler  (de bløde i bakker man finder i frugt og grønt afdelingerne –  vægten er EFTER stenene er fjernet)
– 2 tsk. ren vaniljepulver
– 1-2 tsk. kakaopulver

Et lille tip:
Ved at bage hasselnødderne ved 150 grader i 15 minutter, fremhæver man nøddernes smag.
Derudover får man en mere fin nougat, hvis skallen fra hasselnødderne fjernes. Dette gøres nemt, ved at rulle de varme hasselnødder i et rent viskestykke.

1. Blend hasselnødderne grundigt i en blender, en foodprocessor, eller en kaffekværn til det bliver smør agtigt i konsistensen.
2. Mos dadlerne med en gaffel eller giv dem en tur med stavblenderen.
3 Bland det hele sammen i en skål og blend det sammen med en stavblender til det har den ønskede konsistens – jo mere du blender, jo mere olie udskiller hasselnødderne.
4. Stil nougaten på køl minimum en time.
5. Tril massen til små ægge-lignende kugler. Hvis du vil lave nogle med både marcipan og nougat, ruller du bare en lille kugle nougat først, kommer marcipan rundt om, og ruller det derefter til et æg. Stil dem på køl imens du smelter chokoladen over vandbad.
6. Vend påskeæggene i chokoladen, drys evt. med hakkede nødder, mandler, frysetørrede bær eller lignende, og lad dem tørre på en bageplade beklædt med bagepapir. Opbevar dem på køl.

Tip: Bland evt. forskellige lækkerier i marcipanen, f.eks. lakridspulver, ingefær, kokos, hindbær, kaffe, skal og/eller saft fra citron og appelsin osv.

Velbekomme og god påske. 🙂

Find opskriften på mine overdrevet lækre påskeæg med snickersfyld HER.

Det skal du bruge fra webshoppen for at lave påskeæg med marcipan og nougat…

Tilføj varer til kurv:
Hasselnøddesmør, øko
Mandelsmør, øko
Kakaopulver, øko
Ren vaniljepulver, 10 gram, øko
Ren vaniljepulver 60 gram, øko
Vivani chokolade 75%, øko


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *