Cxense Display

Påskedessert – påskekugler med chokolade, olivenolie og saltflager

Påskedessert

Påskedessert – påskekugler med chokolade, olivenolie og saltflager

De her påskekugler eller påskeæg er et alletiders sundhedsoptimeret bud på den påskedessert, som skal pryde påskebordet i år. 🙂

Udover at være absurd lækre er de nemme at lave – og så indeholder de kun fire ingredienser.

Nogle gange drømmer jeg stadig om en dessert jeg engang fik på Tapas 24 I barcelona. Det var en chokolademousse som lå i olivenlolie toppet med sprød kiks og saltflager. Det er seriøst noget af det lækreste, jeg nogensinde har smagt!
Det er med dén dessert i tankerne, jeg har fundet på de her påskekugler med chokolade, olivenolie og saltflager. Kombinationen kan måske lyde lidt mystisk, men jeg siger dig, det SÅ fungerer godt sammen. 🙂

Note: Ønsker man at køre påskekonceptet helt ud, kan man selvfølgelig vælge at trille dem som æg i stedet for kugler. 🙂

Påskekugler med chokolade, olivenolie og saltflager:

– 250 gram dadler (vægten er efter stenene er fjernet)
– 80 gram 92% chokolade
– 2 spsk. god olivenolie
– Saltflager

– ca. 40 gram Vivani 92% chokolade til at overtrække kuglerne med

Vejledning:

1. Smelt chokoladen over vandbad.
2. Kom dadler, den smeltede chokolade og olivenolie i en skål og blend det grundigt med en stavblender.
4. Stil massen i fryseren i ca. en halv time (indtil massen har en passende konsistens til at kunne trilles til kugler).
5. Tril massen til ønsket størrelse kugler eller æg hvis man ønsker at lave påskeæg i stedet for påskekugler. 😉
6. Stil kuglerne i fryseren igen, imens chokoladen smeltes over vandbad. Vend kuglerne i chokoladen og tag dem op med to gafler og lad det overskydende chokolade dryppe af, inden de stilles på et spækbræt eller lignende beklædt med bagepapir. Drys med saltflager inden de tørrer.

Påskekuglerne kan opbevares i fryseren og kan, ligesom mine guldkarameller, spises direkte derfra, uden de virker frosne.

Prøv også min anden variant af påskekugler med chokolade, hindbær, lakrids og chili.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *