Cxense Display

Hjemmelavede proteinbarer

Hjemmelavede proteinbarer med forskellig smag

Hold nu op en interesse der har været på mine hjemmelavede proteinbarer..
Jeg kan vist ikke trække den længere, da I både skriver til mig, snap’er mig og spørger mig på gaden, om I ikke nok snart må få opskrifterne på dem. 😀
Og det må I da! – og de er GOOODE, simple og nemme at lave!

Jeg er ret vild med sukrins nye produkt FiberSirup, der åbner op for helt nye muligheder i mit lille køkken.

“FiberSirup er en sød sirup med fibre i stedet for sukkerarter. Den smager godt og tilfører sødme og struktur i din madlavning. Siruppen består af et plantefiber, som hedder isomalto-oligosakkarid (IMO-sirup). Den kan bruges som sødning i bagværk, og er først og fremmest et vidundermiddel i hjemmelavede barer. Du varmer helt enkelt sirupen op til den er helt flydende, og tilsætter de øvrige ingredienser, som du ønsker at bruge. Resultatet bliver en blød og lækker bar med et højt fiberindhold. Da FiberSirup er sød på smag, behøver du ikke at tilsætte mere sødning, med mindre du ønsker en bar, som er endnu sødere.”

I følge Sukrins egen hjemmeside er den gyldne regel, at man skal bruge 60 gram fibersirup til 35 gram proteinpulver.

For alle mine varianter gælder det, at man blander alle ingredienser, undtaget fibersirup, sammen i en skål.
Varm derefter fibersirup i mikroovnen i ca. 20 sekunder eller varm den i en kasserolle til den simrer og er helt flydende. Bland derefter det hele sammen med en gaffel eller ske. Ælt dejen lidt med fugtige hænder og form dejen til barer. Lad barerne afkøle i køleskabet, før de overtækkes med chokolade smeltet over vandbad – eller spises som de er. 🙂

Note: Husk der går lidt fibersirup tabt i gryden, så varm lidt ekstra og vej det evt. igen efter opvarmning.

PROTEINBARER:
Basisopskrift:
(giver to proteinbarer)
– 60 gram fibersirup
– 35 gram proteinpulver (jeg bruger valleprotein)

Porteinbarer med vanilje og pistacie:
– 60 gram fibersirup clear
– 35 gram vaniljeproteinpulver
– 20 gram hakkede pistacienødder
– evt. Vivani chokolade 75% sødet med kokossukker til overtræk

Proteinbarer med chokolade og peanut:
– 60 gram fibersirup
– 35 gram chokoladeproteinpulver
– 10 gram peanutmel
– 20 gram crunchy peanutbutter
– evt. Vivani chokolade 75% sødet med kokossukker til overtræk

Proteinbarer med chokolade, lakrids og mandel:
– 60 gram fibersirup
– 35 gram chokoladeproteinpulver
– 15 gram mandelsmør
– 2 tsk. rålakridspulver
– evt. Vivani chokolade 75% sødet med kokossukker til overtræk

Proteinbarer med nougat:
– 60 gram fibersirup
– 35 gram chokoladeproteinpulver
– 20 gram hasselnøddesmør
– 20 gram hakkede hasselnødder
– evt. Vivani chokolade 75% sødet med kokossukker til overtræk

Proteinbarer med lakrids, vanilje og mandler:
– 60 gram fibersirup
– 35 gram vaniljeproteinpulver
– 2 tsk. rålakridspulver
– 20 gram hakkede mandler (evt. bagte)
– evt. Vivani chokolade 75% sødet med kokossukker til overtræk

Prøv også med gojibær, morbær, kakaonibs, nødder, bær etc.

TILFØJ VARER TIL KURV:
Fibersirup clear
Mandelsmør, øko
Peanutmel, fedtreduceret
Rålakridspulver
Hasselnøddesmør, øko
Vivani chokolade 75%, øko
Peanutbutter crunchy, øko
Gojibær, øko
Kakaonibs, øko