Cxense Display

Pumpkin Pie med kokosflødeskum

Jeg har ernæringsforbedret den amerikanske, traditionelle Pumpkin Pie, så den er sund og lækker. 🙂

Ønsker man en endnu mere kaloriefattig udgave, kan kokossukkeret erstattes med Sukrin Gold tilføj til kurv 

Hokkaido græskar, som er basis ingrediensen i denne kage, indeholder kun få kalorier, men mætter godt pga. det høje indhold af fibre. Desuden er de fulde af betacaroten, B- og C-vitamin, folat, calcium, kalium og magnesium.

PUMPKIN PIE MED KOKOSFLØDESKUM:

Hjemmelavet græskarpuré:

  • 1 hokkaido græskar
  1. Tænd ovnen på 130 grader varmluft
  2. Vask hokkaido græskaret grundigt.
  3. Halver det og fjern kernerne med en ske.
  4. Skær græskaret i både.
  5. Bag dem i ca. en time – til de er møre.
  6. Lad bådene køle lidt af og fjern skrællen forsigtigt med en kniv – jeg fjerner ikke al skrællen.
  7. Blend græskar bådene med en stavblender – tilsæt evt. en smule vand.  OBS! Dette punkt behøves ikke i denne opskrift, da hele kagedejen skal blendes. Se nedenstående.

Tærtebund:

  1. Bland mandelmel sammen med kokossukker i en skål.
  2. Tilsæt kokosolie og æg og ælt det godt sammen.
  3. tryk dejen jævnt ud i en smurt tærteform.

Tærtefyld:

  • 400 gram hjemmelavet græskarpuré (se ovenstående) eller en dåse græskarpuré
  • 3 æg
  • ca. 1 dl kokosmælk – tilsæt lidt mere, hvis det kræves, når det hele skal blendes. Køb IKKE light – der er bare tilsat mere vand.
  • 2 dl kokossukker tilføj til kurv
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ren vanilje pulver tilføj til kurv
  • 1/4 tsk. stødt muskatnød
  • 1/4 tsk. stødt nelikker
  • 1/4 tsk stødt ingefær
  • 1/4 tsk gurkemeje (kan undlades)
  • 1/4 tsk. himalayasalt tilføj til kurv
  1. Tænd ovnen på 175 grader alminelig ovn
  2. Kom det hele i en blender og blend grundigt
  3. Hæld fyldet udover tærtebunden.
  4. Bag tærten i ca. 50 min. – til fyldet er fast.

KOKOSFLØDESKUM:

  • 1 dåse kokosmælk (light kan ikke bruges) sættes på køl minimum 6 timer. Jeg har altid en til at stå på køl.
  • 1/2 tsk. ren vanilje pulver tilføj til kurv
  • evt. lidt kokossukker, hvis man ønsker den sødet
  1. Brug kun den fede den fra kokosmælken – den vil lægge sig øverst, når kokosmælken står på køl.
  2. Kom det hele i en skål og pisk det som almindelig fløde.

Server græskartærten med en klat kokosfløde.

Velbekomme. 🙂


2 kommentarer

  • Min dej til bunden blev nærmest flydende. Jeg tilføjede mere mandelmel, men den var stadig svær at fordele i formen.
    Jeg forvarmede bundet lidt, da det ikke så ud til at mit græskarfyld ville lægge sig oven på den smattede bund. Bunden trak sig dog sammen som en flad lagkagebund i formen. Men jeg undgik nok at fyldet og bunden ville mixe sig sammen.

    Hvordan var din dej til bunden? Er det meningen den skal være helt smattet?

    • Nej det er slet ikke meningen – min var fast og kunne formes. Brugte du affedtet mandelmel som opskriften siger?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *