Cxense Display

Quinoasalat med pesto og tamari-ristede græskarkerner

Perfekt salat til alle de dejlige sommeraftener. 🙂

QUINOSALAT MED PESTO OG TAMARI-RISTEDE GRÆSKARKERNER:
(ca. 4 personer)
– 2 dl quinoa – jeg brugte den lyse, gule fra Urtekram
– En pose løse edamame bønner
– 1 rødløg
– 1 rød peber
– 1 granatæble
– 1 dl græskarkerner
– 2 spsk. tamari soja (Urtekram)
– ca. en dl af ”Verdens bedste pesto”

1. Skyl og kog quinoaen som anvist på pakken.
2. Kog noget vand og hæld det over edemame bønnerne. Lad dem ligge i vandet i ca. 10 min.
3. Rist græskarkernerne på en tør pande til de er gyldne. Tag panden af blusset og tilsæt 2 spsk. tamari soja.
3. Hak løg og rød peber som du ønsker det.
4. Skær granatæblet over og fjern kernerne – evt. med en gaffel.
5. Bland quinoa, edemame bønner, hakket rødløg og rød peber og kernerne fra granatæblet sammen i en skål.
6. Kom pestoen i salaten og rør det forsigtigt sammen.
7. Drys med de tamari ristede græskarkerner.

Opskrift på ”VERDENS BEDSTE PESTO”:
– Et bundt økologisk basilikum
– Et bundt økologisk persille
– 2 dl god olivenolie
– 3 fed hvidløg
– 75 gram pinjekerner
– 75 gram god parmesan ost
– 1/2 spsk. honning
– 1/2 spsk. citronsaft
– ca. 1/2 tsk. salt
– lidt friskkværnet peber

1. Rist pinjekernerne på en tør pande til de tager farve.
2. Vask krydderurterne og brug alle bladene.
3. Bland det hele sammen i en blender og blend (eller en foodprocessor, hvis man har sådan én – kommer an på, hvilken konsistens, man ønsker).

Velbekomme. 🙂

 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *