Cxense Display

Rødbedesuppe

RØDBEDESUPPER:
(4-6 personer)
– Olivenolie
– 3 fed hvidløg
– 3 skalotteløg
– Timian
-Dild
– Persille
– 700 gram rødbeder i tern
– 200 gram kartofler i tern
– 200 gram knoldselleri i tern
– 1 dåse flåede tomater
– 1 dl. fløde
– 1 liter hønseboullion
– 1/2 dl. balsamico
– 1 spsk. honning
– 1,5 – 2 tsk. røget paprika
– salt og peber

1.Sauter løg, hvidløg og de friske krydderurter i olivenolie.
2. Skræl rodfrugterne og skær dem i tern og svits dem sammen med løg, hvidløg og krydderurter.
3. Tilsæt de flåede tomater og hønseboullionen.
4. Tilsæt balsamico, honning og røget paprika.
5. Kog suppen i 30 min under låg ved svag varme.
6. Blend suppen med en stavblender og tilsæt derefter fløde.
7. smag til med salt og peber.

Jeg serverede suppen med cremefraiche, stegt parmaskinke og hjemmebagt groft flute (find opskriften under “Hjemmebag”.

Velbekomme. 🙂

Rødbede-info:
Rødbeden er mega sund og blev brugt som medicin af oldtidens græske læger til en lang række sygdomme. Den blev blandt andet brugt mod jernmangel og infektioner, da den indeholder jern i letoptagelig form, A-, B- C-vitamin og en lang række vigtige mineraler.
En amerikansk undersøgelse siger at en daglig dosis på mindre end en halv liter rødbedejuice forbedrer konditionen. Samme mængde juice sænker også blodtrykket og booster hjertets sundhed.
Derudover mætter den, ligesom alle grove rødder, godt på grund af sine kostfibre OG den er flot.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *