Cxense Display

Tiramisukage

Tiramisukage

Er du vild med tiramisu? Er du vild med chokoladekage? Hvis du svarer ja til begge spørgsmål, siger du også JA til den her tiramisukage!
Det nemlig en blanding af lige netop de to i sig selv lækre desserter – og tilsammen bliver de til dobbelt op på lækkerhed!

Kasper er romsamler og har et bredt og spændende lager af alverdens rom, men da han er professionel fodboldspiller, hører det til sjældenhederne, at han selv drikker dem. Derfor ser jeg det jo nærmest som min pligt, at sørge for, at de ikke bare samler støv. Det er kommet til udtryk i spontane romsmagninger for veninderne og nu også i den her tiramisukage. 🙂

Tiramisukagen er uden hvidt raffineret sukker og gluten.

Tiramisukage:
– 3 æg
– 150 gram kokossukker
– 1 dl. smagsneutral kokosolie
– 1 dl skyr
– 100 gram fedtreduceret mandelmel
– 30 gram kakao
– 1 tsk. ren vaniljepulver
– en knivspids himalaysalt
– 1 spsk. mørk rom (jeg brugte Opthimus Ron Dominicano 15 år)
– 1 espressoshot (3 spsk. stærk kaffe)

Topping:
– 1 æg
– 300 gram neutral flødeost (philidelphia)
– 50 gram kokossukker
– 1/2 tsk. ren vaniljepulver
– kakaopulver drysses over den færdige kage

1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn
2. Kom æg, kokossukker og vaniljepulver i en skål og pisk det grundigt med en elpisker.
3. Tilsæt skyr, smagsneutral kokosolie (smeltet men ikke varmt) salt og kakaopulver og pisk igen.
4. Tilsæt mandelmel og pisk en sidste gang.
5. Kom kagedejen i en smurt springform og bag den i 25 minutter. Tag kagen ud ovnen og prik en masse huller i den med en gaffel.
6. Bland espresso sammen med rom og hæld det over kagen.
7. Nu laves toppingen… Kom æg, kokossukker og vaniljepulver i en skål og pisk det grundigt med en elpisker. Tilsæt derefter flødeost og pisk igen. Fordel der over den afkølede kage.
8. Kom lidt kakaopulver i en si og drys det over kagen.

Tiramisukagen har godt af at være på køl nogle timer inden servering. Den skal også opbevares på køl.

Velbekomme. 🙂

TILFØJ VARER TIL KURV:
Raw kakaopulver, øko
Fedtreduceret mandelmel, øko
Kakaopulver, øko
Kokossukker 500 gram, øko
Ren vaniljepulver, øko
Smagsneutral kokosolie, øko
Himalayasalt, øko


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *