Cxense Display

Tre slags pebernødder

TRE SLAGS PEBERNØDDER

Okay… Jeg har været i køkkenet i VIRKELIG mange timer og fortsatte kampen på et sundere alternativ til pebernødder til klokken 01 natten til søndag og genoptog den som det første søndag morgen.

Jeg har dog måtte indse, at man åbenbart ikke kan opnå den sprøde pebernød uden brug af sukker og smør, så de her pebernødder er noget blødere end normalt.
– Til gengæld smager de dejligt af pebernødder og kan nydes med god samvittighed.

Derudover skulle jeg gerne ramme de fleste præferencer med følgende tre udgaver af pebernødder.

Den første opskrift er i stil med de yderst afhængighedsdannende trøffelkugler (find opskriften på “To slags trøffelkugler” ved at scrolle til venstre på billedet af pebernødderne).

RAW PEBERNØDDER:
200 gram medjool dadler
200 gram mandler
2 tsk. ren vanilje
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
Ca. 1/2 tsk. hvid peber
2 spsk. kokosolie
Evt. honning eller sirup, hvis en mere sød udgave ønskes.
Evt. lidt revet øko citron eller appelsinskal.

1. Blend det hele i en foodprocessor til det bliver en fast masse. (hvis ikke du har en foodprocessor, følg da vejledningen til opskriften på “To slags trøffelkugler”).
2. Tril massen til kugler.
3. Opbevares på køl.

VEGANSKE, GLUTEN-, LAKTOSE-, OG SUKKER-FRI PEBERNØDDER:
– 125 gram rismel
– 125 gram boghvedemel
– 125 gram mandelmel (blendede mandler)
– 100 gram kokosolie
– 200 gram medjool dadler
– Ca. 1 dl rismælk eller mandelmælk (man kan også vælge at bruge appelsinsaft)
– 1 tsk. bagepulver
– 2 tsk. stødt kanel
– 1 tsk. stødt kardemomme
– 1 tsk. stødt ingefær
– 1/2 tsk. hvid peber
– evt. lidt revet øko appelsin eller citronskal.

1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
3. Fjern stenene fra dadlerne og blend dem med en stavblender eller mos dem med en gaffel og bland daddelmosen i de tørre ingredienser og tilsæt derefter rismælk.
4. Saml massen med kokosolien.
5. Tril dejen til pebernødder og bag dem i ca. 10 min. (hold øje med at bunden ikke bliver brændt).

PEBERNØDDR MED VALGFRI MELTYPE, MEN UDEN SUKKER OG LAKTOSE:
– 400 gram speltmel (valgfrit)
– 2 æg
– ca. 200 gram kokosolie
– 1 dl sukrin
– 1/2 dl honning eller sirup
– 1 tsk. bagepulver
– 2 tsk. kanel
– 1 tsk. kardemomme
– 1 tsk. ingefær
– 1/2 tsk. hvid peber

1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Pisk sukrin og æg grundigt sammen og tilsæt derefter honning eller sirup.
3. Bland alle de resterende tørre ingredienser i en anden skål.
4. Bland æggeblandingen i skålen med de tørre ingredienser.
5. Saml massen med kokosolien.
6. Tril dejen til pebernødder og bag dem i Ca. 10 min. (hold øje med at bunden ikke bliver brændt).

Velbekomme. 🙂


2 kommentarer

    • Hej Karoline. 🙂
      Det er et meget svært spørgsmål, da det afhænger af, hvordan du definerer sundhed?! Alle tre er sunde! Om du så helst vil have en raw udgave, hvor det ikke har været udsat for varme, og derved bevarer alle vitaminer osv, eller om du ønsker en kalorielet udgave, eller en uden gluten og laktose osv., er helt op til dig udfra din holdning til mad og sundhed. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *