Cxense Display

Tun-æggekage

Knap så gammeldags æggekage med tun, skyr, feta, aubergine, spinat, løg, basilikum, tomat og citronskal.

Så meget sund lækkerhed samlet i én pande. 🙂

TUN-ÆGGEKAGE:
– 6 æg
– 1 dl skyr
– 1 tsk. bagepulver
– 100 gram feta
– 1/2 Aubergine
– 2 dåser tun
– 150 gram spinat
– citronskal fra 1 øko citron
– 2 løg
– 1 tomat
– en lille håndfuld frisk basilikum
– 2 tsk. kryddersalt
– friskkværnet peber

1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

2. Pisk æggene sammen med skyr med et piskeris. Tilsæt bagepulver og 1 tsk. salt og pisk endnu engang – men kun forsigtigt.

3. Hak løgene og basilikum, skær den halve aubergine i tern og riv citronskallen af citronen på et rivejern.

4. Sauter løg og aubergine i lidt olie på en middelvarm pande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom også citronskal, basilikum og tun på panden og sauter i et par minutter. Tilsæt dernæst spinaten. Når spinaten er faldet sammen, hældes æggemassen udover.

5. Skær tomaten i skiver og fordel den over æggemassen.

6. Kom panden i ovnen og bag æggekagen i ca. 25 min.

Server evt. med lidt sennep og  noget godt rugbrød eller mit glutenfrie “Frø- og kernebrød”, som er det stenalderbrød, jeg nogensinde har bagt, som minder mest om et rigtigt rugbrød. Det er glutenfrit, nemt at lave og virkelig lækkert.  Frø- og kernebrød opskrift

Velbekomme. 🙂


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *