Cxense Display

Varm kakao med kokos – uden brug af ko og raffineret sukker

Varm kakao

Varm kakao med kokos – uden brug af ko og raffineret sukker

Den anden dag skrev min søster til mig, at vores yndlings sæson er startet – sæsonen for varm kakao.
Vi er som sådan et vilde selve årstiden – koldere luft, grå himmel og nøgne træer – men vi ELSKEEEER varm kakao. Hver dag, helst. 😀
Jeg laver ofte en varm chokolade med helt mørk chokolade, sødmælk (eller havremælk) og lidt kokossukker, men den her varme kakao er min absolut favorit i øjeblikket. Den smager himmelsk.
Den er så cremet og lækker og den tørrede kokos gør den helt store forskel. Den smager af kokos, men på den gode måde.
Jeg er nemlig normalt ikke specielt vild med kokos, men på den her måde er jeg.

Du kan vælge at lave den helt uden brug af ko og laktose ved at piske flødeskum af den fede del af en kokosmælk (find opskrift på kokosflødeskum her), eller du kan toppe den med en klat vakseægte piskeflødeskum, hvis du, som jeg, også har en svaghed for det. 🙂

Hey, nu jeg har dig… Jeg kunne vildt godt tænke mig at møde dig og lave tre sunde, lækre opskrifter sammen med dig.
Du kan netop nu købe billet til mine populære mad/bage workshops hos Folkets Madhus lige HER

Hvad er inkluderet: 

  • 3,5 times Madworkshop
  • Lær at lave tre anretninger; et hovedmåltid og to desserter
  • Lav og nyd aftensmad sammen efterfølgende
  • Viden om, hvad mad gør for os
  • Vejledning og inspiration til sunde, søde sager
  • Lækre, sunde opskrifter med hjem
  • Dine kreationer med hjem
  • En lille overraskelse

Så kom alene eller med én eller flere, som du kan lide at være i køkkenet med og medbring god appetit.
Jeg garanterer en lækker aften for dig og dine smagsløg. 🙂

P.S. Du må gerne være helt ny i madlavnings verdenen. 🙂

Varm kakao med kokos:
(en kop)

Det skal du bruge:

– 2,5 dl havremælk (evt. skaffe havremælk, hvis du vil skumme den)
– 1 spsk. kakao
– ca. 1 spsk. kokossukker (eller din favorit sødning)
– 1 spsk. tørret kokosmælk

Topping:

– evt. flødeskum eller kokosflødeskum

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne (undtaget topping) i en kasserolle og varm det op under omrøring. Pisk evt. med en mælkeskummer for en mere cremet, varm kakao.

Server den din yndlings kop og top evt. med flødeskum eller kokosflødeskum og drys evt. med lidt kokossukker.

Velbekomme. 🙂

Tip: Kasper og jeg har, som I måske ved, en tradition med, at vi køber en souvenir kop på vores fælles ferier.
Vi har faktisk efterhånden en ret flot samling. 🙂 Det er så hyggeligt at drikke en kop varm kakao fra eksempelvis Marrakesh koppen og blive mindet om varmere himmelstrøg og gode oplevelser.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *