Cxense Display

Spaghetti med tomat, basilikum, citronskal og parmesan

Siden Kasper tog på træningslejr for 11 dage siden, (jeg kan ikke vente til i morgen, hvor han kommer hjem) er der gået total italiener i mig. 🙂

Jeg har lavet forskellige italienske retter og drukket vin fra Tastersbox, som i deres januar-box også kørte italiensk tema – helt perfekt! For I må da give mig ret i, at det her i den kolde, danske tid, er lidt sjovere at lege italiensk mamma i køkkenet og drømme sig væk til varmere himmelstrøg – ikke sandt?
– Dét bliver altså bare en smule nemmere efter et dejligt glas rødvin. 😀

Jeg plejer at sige, at vin – især rødvin – er min fredagsslik! – Og med Tastersbox bliver jeg ført rundt i både vinens og virkelighedens verden med forskellige vine og det tilhørende Tastersmagazine med vinbeskrivelser og opskrifter.
Jeg modtog min første Tastersbox i sidste måned, og det føltes i den grad som en forsinket julegave.
Måske blev følelsen og begejstringen lidt forstærket (jeg hoppede og klappede, da jeg åbnede den), fordi vi fejrede jul på Jamaica uden gaver, men under alle omstændigheder er Tastersbox et ret fedt og spændende koncept, som tilmed dyrker gavefølelsen ved at holde de kommende boxes indhold og temaer hemmelige, indtil box’en lander på dit dørtrin sammen med et skønt overraskelsesmoment. 🙂

I kan se mere om Tastersbox på hjemmesiden www.wine.tastersbox.com

Nu tilbage til Italien… Denne ret er vegetarisk, proppet med smag og italiensk stemning, nem, hurtig og billig at lave og UHYRLIG lækker! Og så indeholder dén også en lille hemmelighed – nemlig appelsinsaft. Tricket med at bruge appelsinsaft i retter med tomat, har jeg lært af en italiener – appelsinsaften understreger nemlig både tomaternes syrlighed og sødme. Prøv det! 🙂

SPAGHETTI MED TOMAT, BASILIKUM, CITRONSKAL OG PARMESAN:
(4-6 personer)
– 400 gram valgfri spaghetti (jeg bruger bønnepasta eller speltspaghetti med tang
– 2 dåser hakkede tomater
– 140 gram tomatpuré
– 1 squash
– 1 aubergine
– 4 løg
– 4 fed hvidløg
– saften fra 1 appelsin
– 1/2 dl olivenolie
– 1 spsk. Herbamare, økologisk urtebouillon
– Revet citronskal fra en øko citron
– 1 spsk. oregano
– 2 spsk. honning
– 1 bundt frisk basilikum
– cherrytomater
– revet parmesan (riv det selv)
– friskkværnet peber

1. Skær aubergine og squash i tern. Hak løgene og pres hvidløgene. Hak også basilikumsbladene. Riv citronskallen.
2. Sauter løgene og hvidløgene i en gryde og tilsæt også aubergine, squash, citronskal og basilikum og oregano.
3. Tilsæt tomatpuré, olivenolie, herbamara urtebouillon (blandet op med en lille smule kogende vand), honning og appelsin. Tilsæt derefter de hakkede tomater (fra dåserne).
4. Lad det simre i minimum en halv time. Smag derefter til med salt og friskkværnet peber.
5. Kog spaghettien som anvist på pakken. Når vandet er hældt fra, hældes en smule olivenolie over spaghettien, inden den blandes sammen med saucen. Dette skal nemlig også gøres inden servering, siger italienerne. 🙂

Server med cherrytomater, revet parmesan og friskkværnet peber.

Buon Appetito. 🙂

P.S. Jeg mangler stadig at smage kongernes vin og vinens konge – Barolo’en fra januarbox’en – mon ikke den skal bruges til at fejre Kaspers hjemkomst. 😉


4 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *